Welkom!

De geschiedkundige vereniging Het Land van Aalst werd opgericht in 1949 en heeft als werkgebied de gemeenten van het historische Land van Aalst in zijn grootste uitgestrektheid én enkele aangrenzende Oost-Vlaamse gemeenten. Grosso modo hebben wij het dan over het stuk van Oost-Vlaanderen dat zich tussen Schelde en Dender bevindt.
Tijdschrift van de Geschiedkundige Vereniging

Tijdschrift van de Geschiedkundige Vereniging

Geschiedkundige artikels over het historische Land van Aalst vormen de kern van ons driemaandelijks tijdschrift, dat ononderbroken loopt sinds 1949.

Cartografie & iconografie

Cartografie & iconografie

Sinds 1988 geeft Het Land Van Aalst bij elk nieuwe viering cartografische of iconografische documenten uit, die telkens weer een verrijking zijn voor de studie van ons werkgebied.

HLvA EXTRA

HLvA EXTRA

Waar auteurs de mogelijkheid krijgen om historische studies over (delen van) het Land van Aalst als digitale monografieën uit te geven.

Schrijf je in voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief!

Actualiteit

HLVA EXTRA 4

In Het land van Aalst EXTRA 4 focust Romain John van de Maele op een specifiek aspect van de armoedeproblematiek in Aalst en deelgemeenten. Het is een turf van 370 pagina’s, getiteld ‘Landlopers’ en ‘bedelaars’ Read more…