Welkom!

De geschiedkundige vereniging Het Land van Aalst werd opgericht in 1949 en heeft als werkgebied de gemeenten van het historische Land van Aalst in zijn grootste uitgestrektheid én enkele aangrenzende Oost-Vlaamse gemeenten. Grosso modo hebben wij het dan over het stuk van Oost-Vlaanderen dat zich tussen Schelde en Dender bevindt.
Tijdschrift van de Geschiedkundige Vereniging

Tijdschrift van de Geschiedkundige Vereniging

Geschiedkundige artikels over het historische Land van Aalst vormen de kern van ons driemaandelijks tijdschrift, dat ononderbroken loopt sinds 1949.

Cartografie & iconografie

Cartografie & iconografie

Sinds 1988 geeft Het Land Van Aalst bij elk nieuwe viering cartografische of iconografische documenten uit, die telkens weer een verrijking zijn voor de studie van ons werkgebied.

Educatief

Educatief

De Geschiedkundige vereniging Het Land van Aalst vergeet natuurlijk ook de jongsten onder ons niet! Deze pagina is volledig gewijd aan educatieve projecten en activiteiten van onze vereniging.

Schrijf je in voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief!

Actualiteit

Leesvoer in Coronatijden

De Geschiedkundige Vereniging wijdde in 2018-2019 twee nummers integraal aan cartograaf, landmeter en mathematicus Philips de Dijn (1585/1590 – 1665). Die maakte prachtige figuratieve kaarten van onze regio. Philips De Dijn, geboren en begraven in Aspelare, was Read more…