Deze versie is aangepast voor online gebruik. De originele, vormgegeven versie kan je hier downloaden:

 

Eind maart 2019 was het eindelijk zo ver. De verspreiding van ons tijdschrift nieuwe stijl ging van start met het themanummer ‘de stadsgezichten van Philips de Dijn, 1626’. Het prachtige beeldmateriaal, de boeiende kaarten en de interessante teksten van onze auteurs kwamen uitermate tot hun recht in het vernieuwde tijdschrift. We gaan verder op de ingeslagen weg. Onze nieuwe website blijft het medium bij uitstek om het tijdschrift te raadplegen. We bieden drie verschillende manieren aan: via de leesmodule van Yumpu, waarbij je als het ware virtueel doorheen het nummer kan bladeren; via een pdf-formaat dat je kan downloaden én via de aparte bijdragen op de website.

Ook de papieren versie van het tijdschrift is onder handen genomen. Met een frisse vormgeving willen we nog meer inzetten om beelden, kaarten en figuren te laten spreken. Hoewel het themanummer, door de omvang van het kaartmateriaal en de bijhorende stadsgezichten, niet de lay-out kon aannemen die we voor ogen hadden, is het zeker door onze lezers duidelijk gesmaakt.

We willen verder bouwen aan onze toekomst, hoewel we soms door ons enthousiasme evidenties uit het oog hebben verloren. In het eerste nummer dienden de kaarten in de bijdrage over Gent van plaats verwisseld worden. Guy Dupont, medewerker van het Archief Gent, heeft ons terecht op deze vergissing gewezen. Ook  kleine kinderziektes zijn niet uit te sluiten. Maar dankzij de opbouwende feedback van onze lezers bouwen we aan een boeiende toekomst van dit tijdschrift waarin we trachten om op een wetenschappelijke, doch toegankelijke manier onze regionale geschiedenis uit de doeken te doen.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *